HOMEOPATİ PLASEBODAN FARKLI MI?

Haber

HOMEOPATİ PLASEBODAN FARKLI MI?

İngilterede NHS (National Health Services) homeopatinin hiçbir tedavi edici etkisi olmadığına karar verdi

Homeopati, uygulayıcıların vücudun kendini iyileştirmesine neden olabileceğini iddia ettiği, yüksek oranda seyreltilmiş maddelerin kullanımına dayanan bir tür tamamlayıcı veya alternatif tıptır. İngiltere 2010 yılı Avam Kamarası Bilim ve Teknoloji Komitesi'nin homeopati hakkındaki raporunda, homeopatik ilaçların plasebolardan (sahte tedaviler) farksız olduğunu bildirdi. 2017'de İngiltere, NHS (Ulusal Sağlık Servisi) homeopatiyi artık finanse etmeyeceğini söyledi, çünkü etkinliği için herhangi bir kanıt bulunmaması, buna mukabil maliyetinin yüksek olmasaydı. 2018'de bu karar, Yüksek Mahkeme kararıyla desteklendi. Homeopatinin etkinliği hakkında kapsamlı bir araştırma yapılmıştır. Homeopatinin herhangi bir sağlık durumu için bir tedavi olarak etkili olduğuna dair kaliteli bir kanıt bulunamamıştır. Birleşik Krallık'ta homeopatik uygulayıcılar için yasal bir düzenleme yoktur. Bu, herhangi bir niteliği veya deneyimi olmasa bile herkesin homeopat olarak çalışabileceği anlamına gelir. AB tarafından 2017 yılında yapılan en son inceleme, homeopatinin herhangi bir sağlık durumu için bir tedavi olarak etkili olduğunu gösteren hiçbir kanıt bulunmadığı sonucuna varmıştır.

https://www.nhs.uk/conditions/homeopathy/

Fransada, homeopatik ilaçlar için devlet finansmanını 2021 yılından kaldırarak ve bunların 'plasebo'dan farklı olmadığına karar verdi.

Daha önce Fransız sosyal güvenlik geri ödeme bürosu, homeopatik bir ilacın maliyetinin yüzde 30'una kadarını geri ödüyordu ve kullanılan ürünlerin çoğunun neredeyse tamamen su olmasına rağmen doktorlar tarafından reçete edilebiliyordu. Fransa Tıp Akademisi ve Eczacılık Akademisi tarafından Mart ayında yayınlanan bir raporda, hiçbir sağlık sigortasının tedavileri geri ödememesi ve hiçbir üniversitenin homeopati derecesi sunmaması gerektiği belirtti.

İngiltere Royal Society de dahil olmak üzere Avrupa'daki 29 ulusal akademiyi temsil eden bir şemsiye kuruluş olan Avrupa Akademileri Bilim Danışma Konseyi (EASAC)

Homeopatiyi "saçmalık" olarak nitelendirerek ve "homeopatik ürünlerin tanıtımı ve kullanımının önemli zararları konusunda uyarıda bulunarak alternatif tıbbın daha sert düzenlemelere gereği olduğu çağrısında bulundu. İlişikte takdim edilen 12 sayfalık bir açıklamada, grup kapsamlı bilimsel araştırmaları özetledi ve homeopatinin bilimsel olarak mantıksız olduğu ve hastalarda plasebo etkisinden başka bir şey üretmediği sonucuna vardı.