ABD BAŞKANININ TEDAVİSİNDE REKLAMI YAPILAN ŞİRKETLER İLE TİCARİ İLİŞKİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Haber

Başkan Donald Trump, COVID-19 tedavi planının bir parçası olarak kullandığı iki ilacın üreticisi olan Regeneron Pharmaceuticals ve Gilead Sciences Inc.'den sermaye kazancı sağladığını bildirdi.

Trump , doktoru Sean Conley'e göre ihtiyati bir önlem olarak, FDA tarafından onaylanmamış tek bir 8 gramlık Regeneron poliklonal antikor kokteyli aldı . Şirket web sayfasında yaptığı açıklamada, antikor kokteyli dört son aşama klinik denemede yer alıyor ve güvenliği ve etkinliği herhangi bir düzenleyici otorite tarafından tam olarak değerlendirilmedi.

Warp Speed ​​Operasyonunun bir parçası olarak, New York eyaleti merkezli Regeneron, şirketin antikor kokteyli REGN-COV2'yi üretmek ve tedarik etmek için Temmuz ayında 450 milyon dolarlık bir federal sözleşme kazandı. İlacın sembolik olarak (!) Trump’a verilmesi Regeneron hisse senetlerini 19.20 dolar/hisse yükseltti.

Trump’a ayni zamanda FDA tarafından acil kullanım izni verilen Remdesivir 5 gün süre ile uygulandı. Remdesivir ölümleri önlemekte, hatanede yatma süresinde bir-kaç günlük kısalmaya sebep oluyor.

Regeneron’un CEO su Leonard Schleifer Trump’ın golf klübünün üyesi ve arkadaşı. ABD ‘’Devlet Etik Ofisine’’ 2017 de verdiği beyannamede Regeneron firmasından 50.000-100.000 dolar kazanç elde ettiğini bildirmişti. Gilead firması hisselerinden ise 100.000-1.000.000 dolar kazanç sağlamış. Trump 2020 deki beyanda bu firmalardan bahsetmedi.

Trump’ın son beyannamesinde dikkat çeken husus ise Trump^ın aile fonunun yöneten Dodge ve Cox kurumunun hydroxychloroquine’in üreticisi Sanofi’ye ait en büyük fona sahip olduğunun ortaya çıkması. Trump başlangıçta bu ilacı överek Türkiye dahil bir öok ülkeyi kandırmıştı ve Sanofiye büyük kar sağlamıştı. Türkiyenin elinde halen mebzul miktarda covidde hiçbir işe yaramayan HCQ mevcut olup maalesef halen hastalarda kullanılmakta.

Kullanılan ilaçların araştırma özetleri: https://www.genengnews.com/insights/trumps-treatments-regenerons-antibodies-and-gileads-remdesivir-explained/

BAŞKAN TRUMP’IN  2020 GELİR BEYANNAMESİ:

https://extapps2.oge.gov/201/Presiden.nsf/PAS+Index/12DAC79CC95F849085258142002703CA/$FILE/Trump,%20Donald%20J.%20%20final278.pdf