COVİD AŞISINI KİM NEREDE SAKLAYACAK? TÜRKİYEDE DURUM NEDİR???

Haber

Pfizer ve Alman BioNTech firması tarafından geliştirilen aşı, Pazartesi günü yayınlanan erken verilere göre % 90 bağışıklık sağlıyor gibi görünüyor . Ancak bir sorun var: Aşının -70 santigrat derecede saklanması gerekiyor. Tipik dondurucular o kadar soğuk olmaz ve bu aşının dağıtımını lojistik bir kabusa dönüştürür.
CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezİ), eyalet sağlık departmanlarına - her biri 10.000 ila 30.000 $ 'a mal olan ultra soğuk dondurucular satın almamalarını tavsiye etti - daha az depolama gereksinimleri olan diğer aşıların yakında piyasaya çıkacağını söyledi. Harcayacak parası olan hastaneler bu kılavuza uymuyor. Kuzey Carolina'dan Ohio, Kuzey Dakota ve Kaliforniya'ya kadar dört büyük sağlık sistemi STAT'a ek ultra soğuk dondurucular satın aldıklarını söylerken, Philadelphia'daki Jefferson Health beş ünite kiraladığını söyledi.
Pfizer, aşıyı distribütörlere 1.000 ila 5.000 dozluk saklama kaplarında göndermeyi planlıyor. Kaplar aşıları 10 gün boyunca kuru buz üzerinde -75 ° C'de (artı veya eksi 15 derece) tutacaktır. Kutular açıldıktan sonra, her beş günde bir yeniden buzlanma ile 15 gün daha kullanılabilir, ancak kutular günde iki defadan fazla olmamak üzere bir seferde yalnızca bir dakika süreyle açılabilir. Dozlar buzdolabında beş gün daha dayanabilir.
Aşı şu an Türkiyede aşağıdaki merkezlerde denenmekte, bu merkezlerde otomatik kayıt cihazı olan -80 derecelik derin dondurucu hangilerinde var?
Ankara Universitesi Tip Fakultesi, Ibni Sina Hastanesi Recruiting
Ankara, Turkey, 06230
Hacettepe Universitesi Tip Fakultesi Recruiting
Ankara, Turkey, 06230
Istanbul Yedikule Gogus Hastaliklari ve Gogus Cerrahisi Egitim Arastirma Hastanesi Recruiting
Istanbul, Turkey, 34020
Istanbul Universitesi Istanbul Tip Fakultesi Recruiting
Istanbul, Turkey, 34093
Istanbul Universitesi-Cerrahpasa, Cerrahpasa Tip Fakultesi Recruiting
Istanbul, Turkey, 34098
Medipol Mega Universite Hastanesi Recruiting
Istanbul, Turkey, 34214
Acibadem Atakent Hastanesi Recruiting
Istanbul, Turkey, 34303
Kocaeli Universitesi Tip Fakultesi Recruiting
Kocaeli, Turkey, 41380
Sakarya Universitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Recruiting
Sakarya, Turkey, 54100

Acaba dereyi görmeden mi paçaları sıvadık???